Turmeric and Bromelain Куркума и Бромелаин 90 капсули

45,26 лв.
С вкл. данък

Натурален продукт за облекчаване на остро възпаление.

Продуктът на Natural Factors Куркума и Бромелаин е комбинация от два мощни противовъзпалителни агента, които са безопасни, ефективни и много полезни при различни възпалителни състояния. Капсулите могат да се приемат за облекчаване на остро възпаление в храносмилателния тракт или други части на тялото, както и за постоянна ежедневна подкрепа при възпалителни ставни и храносмилателни състояния.


Куркума

Куркумата, понякога наричана индийски шафран или златна подправка е многогодишно тревисто растение, което прилича на джинджифил, расте в Азия и Централна Америка. За подправка ес използват смлените корени. Ярко жълтият цвят на преработената куркума е вдъхновил много култури да я използват като багрило. Смляната куркума също е основна съставка в къри на прах.

Куркуминът е активната съставка в куркумата и има мощни биологични свойства. Аюрведичната медицина, традиционна индийска система за лечение, западната медицина препоръчват куркума за различни здравословни състояния - хронична болка и възпаление, метеоризъм, колики, жълтеница, менструални затруднения, като болкоуспокояващо.

Куркуминът не само контролира директно възпалението чрез инхибиране на левкотриени и тромбоксан (медиатори на възпалението), но има и индиректно противовъзпалително действие. Повишава способността на тялото да се бори с възпалението, като същевременно предотвратява разграждането на кортизона, противовъзпалителния хормон на тялото.

Като антиоксидант, куркуминът помага за стабилизиране на мембраните, увредени от възпаление.


Основни свойства на куркуминът

  • Противовъзпалителни свойстванамаляват влошаването, което хората с артрит усещат в ставите си.
  • Облекчаване на болката - куркумата се смята за болкоуспокояващо, подправката облекчава и болката при артрит.
  • Подобряване на чернодробната функция – мощният антиоксидантен ефект на куркумата предпазва черния дроб от увреждащия ефект на различни токсини.
  • Оказва положителен ефект върху функцията на храносмилателната система - играе важна роля в усвояването на храната, помага при възпаление на червата, синдрома на раздразнените черва (IBS).

Бромелаин

Бромелаинът е протеолитичен ензим, която се извлича от стъблото или плода на ананасовото растение Ananas comosus. Една от най-популярните естествени активни съставки, използвани в билковата медицина, естествен лек за различни здравословни проблеми. Поради способността си да въздейства върху много аспекти на възпалението, той се използва главно в случаи на наранявания, навяхвания, артрит и други възпалителни състояния. Той е ефективен самостоятелно или особено в комбинация с куркумин.

Ползи за здравето от бромелаин

  • При остеоартирит - противовъзпалителните и аналгетични свойства на бромелаин го правят ефективен при болка, подуване на меките тъкани и скованост на ставите, свързани с остеоартрит.
  • Облекчава синузит и астмарезултати от проведени проучвания показват, че е полезен за намаляване продължителността на симптомите на синузит и свързаните с него състояния, които засягат дишането и носните проходи. Намира приложение и при астма или други форми на алергично заболяване на дихателните пътища.
  • Подобрява храносмилането и симптомите на колитподпомага функцията на храносмилателната система, облекчавайки стомашно разстройство и възпалението на лигавицата при язви.
  • Притежава кардиопротективни свойства - инхибира способността на тромбоцитите да се слепват (агрегиране), което помага за намаляване на образуването на съсиреци и сърдечно-съдови проблеми.


Бромелаинът засилва функциите на имунната система. Може да действа антибактериално срещу някои бактерии, които засягат червата, като Escherichia coli.

Някои производители го включват в състава и на добавки за отслабване, като се смята че ензимите в бромелаина могат да увеличат скоростта, с която тялото усвоява мазнините.


Куркума и бромелаин - работят най-добре заедно

Предимства на капсулите Куркума и Бромелаин от Natural Factors

  • Проведени изследвания за употребата на двете билки показват, че те имат значителен противовъзпалителен ефект и за постигане на оптимални резултати от тяхното действие, е най-добре да се използват заедно. Една от причините е, че само 60% от куркумата се абсорбира. За да се подобри усвояването й, се препоръчва приемането на куркума с протеолитичен ензим като бромелаин.
  • Подпомагат храносмилането. Куркумата стимулира производството на жлъчка, а бромелаинът е полезен за панкреаса. Комбинацията между тях минимизира газовете и подуването при лошо храносмилане.
  • Като високоефективни противовъзпалителни билкови съставки, куркумата и бромелаинът са естествена комбинация за облекчаване на болки в ставите, нямат почти никакви странични ефекти и действат като допълнение към глюкозамин сулфат и МСМ за здрави хрущяли и стави.
  • Със своето антиоксидантно действие, предпазват организма от вредното влияние на свободните радикали.
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:

Куркума
Екстракт от коренище /Curcuma longa/

300 mg1200 mg

Бромелаин
Екстракт от стебло /Ananas comosus/

150 mg600 mg

Двуосновен калциев фосфат дихидрат, желатинова капсула (желатин, пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

Хранителна добавка, 90 капсули.  

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: Да не се използва при бременност, кърмене, нарушено кръвосъсирване,  алергия към ананас или преди предстоящи операции. При прием на антибиотици, антикоагуланти или ако страдате от камъни в жлъчката, затруднено преглъщане и/или улцерозен колит се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Ако приемате максималната дневна доза повече от 10 дни се консултирайте с лекар.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: От 1 до 4 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител

Производител: Natural Factors, Canada

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

www.revita.bg; www.naturalfactors.com  

Тел.: 0700 12498

Natural factors
1738 NF
10 Артикула
    Изпрати

    Вашият въпрос беше получен успешно.

    Наш служител ще Ви отговори възможно най-скоро.

    Коментари

    chat Коментари (0)