Витамин А

Натурални продукти с витамин А от Natural Factors

Natural Factors е марка хранителни добавки с екологично чист състав и отлична репутация. В своят продуктов асортимент производителят обръща специално внимание на всички ключови за здравето полезни вещества, които тялото често не може да си достави в достатъчно количество чрез храната. Точно такъв е добре познатият витамин А.

Какво е витамин А?

Познат още и под името ретинол, той е мастноразтворимо вещество. Представлява сложна съвкупност от различни ретиноиди. Доставяме си го чрез различни видове храни – животински, съдържащи ретинол (мляко, риба и черен дроб) – растителни с каротеноиди (зеленолистни зеленчуци, някои масла и редица плодове).

Какви функции има?

Витамин А се складира в черния дроб и това му отрежда незаменима антиоксидантна роля за тялото. Той предпазва клетката от натрупаните свободни радикали. Също така, се грижи за зрителният апарат, имунната система и черния дроб. Витамин А има превантивно действие срещу повечето видове дегенеративни заболявания и се използва в грижата за естествената красота – за лице, подсилване на косъма, заздравяване на нокътната плочка и дори в помощ на отслабването.

Симптоми при недостиг на витамин А

Дефицитът крие научно доказани рискове за здравето – загуба на зрение, хронични дерматологични проблеми и усложнения както за бременната, така и за развиващия се плод. Евентуален недостиг се определя чрез кръвен тест, но може да се заключи и при наличието на следните симптоми:

  • чести инфекции и имунен дефицит;
  • бавно зарастване на рани;
  • нарушена чревна функция;
  • признаци на анемия;
  • забавен растеж при децата.

Препоръчителна дневна доза

В зависимост от избраната формула –стандартни таблетки и капсули или течни капки – витамин А може да се взема и самостоятелно, и в комбинация с други полезни вещества (най-често с витамин Е, Д, цинк, селен, К2 и други). Дозата се определя в зависимост от персоналните нужди на пациента. Тя не бива да превишава 3 000 mcg на ден поради риск то токсичност.

Защо да купите Natural Factors витамин А от нашия онлайн магазин?

В нашия онлайн магазин намирате висококачествени продукти с витамин А на марката Natural Factors. Всички налични добавки са снабдени с необходимите сертификати и максимално високи експертни оценки за безопасно, устойчиво, с грижа за хората и природата производство. Очакват ви достъпни конкурентни и бърза доставка. Регулярно пускаме атрактивни промоции. На разположение сме за съдействие и предоставяне на полезни съвети за здравословния начин на живот.