Витамин В Комплекс

Natural Factors Б комплекс витамини

Natural Factors е лидер в производството на хранителни добавки, включително в сферата на формули с витамини. Той предлага висококачествена формула с пълния състав на добре познатия в медицината В комплекс. Тя се абсорбира бързо в тялото, без да предизвиква странични ефекти, когато е приемана в съответствие с препоръчителната дневна доза.

Какво е Б комплекс?

Това са добавки – таблетки и капсули – не с един витамин, а с всички осем от Б групата. Те са в подходяща дозировка и съотношение спрямо останалите. Най-често Б комплекс се изписва за общо подсилване на организма, както и в случай на физическо и/или психическо изтощение.

За какво помага Б комплекс?

По мнения на експертите приемът му носи редица ползи за цялото тяло. Освен при доказан дефицит, те се предписват в следните случаи:

  • смущения в обмяната на веществата и някои форми на анемия (фолатна, при недостиг на фолиева киселина и/или В12), както и в помощ на диетата за отслабване;
  • подкрепа за психичното здраве и за нерви изобщо – при наличие на тревожност, безпокойство, слаба устойчивост на стрес, силно нервно напрежение, депресивни епизоди и състояния;
  • някои форми на ендокринни нарушения, включително при диабет и невропатия;
  • сърдечно-съдова профилактика, като могат да помогнат за високо кръвно;
  • при нарушения в когнитивните способности и за стимулиране на мозъчната дейност;
  • някои видове проблеми с кожата;
  • гастрит и храносмилателни смущения.

Колко време според лекарите се пие Б комплекс?

Както е и с терапията с всеки друг витамин, Б комплекс се използва според инструкциите на лекуващия лекар. Специфичните нужди и здравословното състояние на пациента определят продължителността на приема. Препоръчителната дневна доза задължително се спазва стриктно.

Защо да купите витамини Б комплекс от нашия онлайн магазин?

При нас ще откриете различни формули с витамини от Natural Factors, включително Б комплекс на отлични цени. Всеки продукт е придружен с необходимите сертификати за качество. Разполагаме с постоянна складова наличност. Гарантираме бърза и безопасна доставка до всяка точка на страната.