Хром пиколинат

Богат асортимент от препарати с хром пиколинат от Natural Factors

Хром пиколинат е една от най-обсъжданите хранителни добавки в подкрепа на отслабването. Освен че регулира апетита и намалява емоционалния глад за сладко и така ви помага в режима за намаляване на талията, това вещество има и други значими за тялото ползи. Всички тях ще можете да ги получите чрез висококачествените таблетки и хапчета с хром пиколинат от Natural Factors.

Какво е хром пиколинат?

Представлява една от формите, под които приемаме хром. Самият минерал обичайно се среща в редица растителни източници – броколи, ябълки, царевица, картофи, цвекло и домати – но в днешно време количеството му в тях все повече намалява. Причината е екологична и поради това липсата на минерала се запълва с подходящи хранителни добавки. Единствената безопасна такава е във вид на хром пиколинат. При нея специфичното е, че минералът хром е прикрепен към три молекули на пиколинова киселина.

Как действа и за какво се използва?

Този микроелемент ускорява анаболното действие на инсулина. По този начин намалява времето за усвояване на глюкоза в тялото. С други думи хром пиколинат подобрява инсулиновата сигнализация в тялото.

Това не е единственият начин, чрез която добавката спомага за оптималното физическо състояние. Тя може да подпомогне контрола на кръвната захар, да повиши либидото, да намали оксидирането на клетките и дори да стимулира активността на имунната система в защитата срещу болестотворни микроорганизми и производството на антитела.  В някои научни статии се твърди, че минералът има облекчаващо действие при депресия и безпокойство.

Как се приема и има ли препоръчителна дневна доза?

В конкретните хапчета или таблетки с хром пиколинат налични инструкции за употреба. Те трябва да се спазват стриктно. При превишаване на препоръчителната дозировка може да се стигне до странични ефекти като главоболие и храносмилателни разстройства. Обикновено препоръката е да се приема до 50 милиграма дневно. Дозата достига до 200 милиграма при доказан дефицит. Недостиг се установява само с кръвно изследване.

Защо да купите хром пиколинат от нашия онлайн магазин?

  • достатъчно богат асортимент, от който да изберете подходящ за вас продукт с хром пиколинат;
  • формули от популярен и международно признат производител на хранителни добавки с натурално и безвредно съдържание;
  • гаранция за липса на химикали и ГМО;
  • конкурентни цени и постоянни промоции;
  • бърза и сигурна доставка в цялата страна.