Фермите на Factors®

НАШАТА ПРИВИЛЕГИЯ И СТРАСТ

 

Natural Factors е компания, специализирана в създаването на висок клас природни продукти за здраве – витамини и минерали, растителни екстракти, пробиотици и ензими, антиоксиданти, аминокиселини. Създадена е през 50-те години на миналия век.

Днес Natural Factors се нарежда сред най-големите производители на диетични добавки в Северна Америка и е едно от най-разпознаваемите имена в индустрията.

 

МНОГО СПЕЦИАЛНО МЯСТО

Специалните ферми на Natural Factors са разположени в алувиалната долина между езерото Отър и Лебедовото езеро, на юг от град Армстронг, Британска Колумбия. Благодарение на тази сертифицирана органична земеделска земя, Natural Factors имат възможността да:

  • упражняват абсолютен контрол върху всички етапи на производството – от селекцията на семената до готовите продукти;
  • влагат възможно най-качествените суровини във всички таблетни, капсулни и други форми;
  • създават продукти, съдържащи биологично активни, ефективни и 100% безопасни съставки с гарантирано благотворно въздействие върху организма.

 

ВСИЧКО ЗАПОЧВА С ПОЧВАТА

Органичните ферми на Natural Factors имат наистина наистина уникална почва, изграждана в продължение на хилядолетия – водата от езерото Отър многократно се е вливала в долината под нея, благодарение на което се е отложило огромно количество органична материя върху земята. Получената алувиална почва е изключително плодородна, като на места е дълбока над два метра и се отличава с високо съдържание на минерали и други полезни вещества.

 

ИЗБОРЪТ НА СЕМЕНА Е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ

Едно от предимствата на биологичното земеделие е пълният контрол върху селекцията на семена, които трябва да бъдат истински, нехибридни, без ГМО. За Natural Factors е много важно да се уверят, че разсадът е естествен и здрав, защото здравият разсад означава здрави и зрели растения. Някои от открито опрашваните, нехибридизирани култури, които отглеждат, са ехинацея пурпурея, астрагал, люцерна и лавандула.

 

ПРЕЦИЗНО СЪБИРАНЕ НА РЕКОЛТАТА

Natural Factors  са изключително внимателни и по отношение събирането на реколтата. Така например, цветовете на ехинацея се подбират ръчно – берат се само зрелите цветни глави, тъй като те съдържат най-високи нива и най-добро съотношение на активни съставки. Това е огромно предимство пред механичното прибиране на реколтата, което не позволява селекция въз основа зрелостта на растенията.

 

Отвъд фермите

СЪОРЪЖЕНИЯТА

Natural Factors разполагат с близо 700 000 квадратни фута пространство в девет локации в Северна Америка, офиси, производствени съоръжения, лаборатории, центрове за разпространение и обширни складове. Главният им офис е в Кокуитлам, Британска Колумбия.

 

ЛИДЕРИ В ИНДУСТРИЯТА

Възможностите за производство на диетични добавки включват таблетиране, течна и прахообразна екстракция, многокомпонентни водни гранулации и линия за пълнене на течности.

Natural Factors са единственият производител на хранителни добавки в Канада, разполагащ със собствено съоръжение за капсулиране на софтгел капсулите, което им дава допълнителен контрол върху крайния продукт. Тяхното съоръжение за софтгел капсули може да произвежда до четири милиарда капсули годишно.

 

ДОСТАТЪЧНО ГОЛЕМИ, ЗА ДА ГО НАПРАВЯТ ПРАВИЛНО

Natural Factors вярват, че са „достатъчно големи, за да го направят както трябва“ – това означава, че повечето етапи от производството се изпълняват вътре в компанията, без услугите на трети страни.

Natural Factors е една от малкото компании, разполагащи със собствени органични ферми, собствени съоръжения за извличане и капсулиране, собствени лаборатории и изследователски съоръжения и широка мрежа от академични, научни и търговски партньори.

 

50 години изключително качество

РЕПУТАЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО И ЧИСТОТА

През последните 50 години Natural Factors успяват да спечелят доверието на своите клиенти – доверие, изградено върху основните принципи на компанията, свързани със създаване на ефективни и безопасни продукти, произведени в съответствие с най-високите стандарти за качество.

 

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ АНАЛИТИЧНИ ТЕСТОВЕ

Natural Factors разполагат с най-съвременните лаборатории за изследване на съставките с цел определяне чистотата и ефикасността им, включително тестване за радиация и ГМО, и анализи на базата на мас-спектрометрия.

Мас-спектрометрията е най-модерната аналитична технология за окончателен анализ на природни продукти. Този сложен тест надхвърля дори законовите изисквания и може да открие замърсители на молекулярно ниво. Никоя друга компания за натурални хранителни добавки не се доближава до подобно ниво на инвестициите си в контрола и осигуряването на качество.

 

ISURA® ПРОВЕРКА И СЕРТИФИКАЦИЯ НА ПРОДУКТИТЕ

Natural Factors избират ISURA да сертифицира техните продукти, защото те използват най-съвременно оборудване, включително PCR (полимеразна верижна реакция) анализ в реално време,  идентифициращ генетично модифицирани или генетично създадени организми. ISURA също така използват мас-спектрометрия за тестване на над 700 вида пестициди, разтворители, тежки метали и други замърсители.

Печатът за одобрение на ISURA е гаранция, че продуктите на Natural Factors са без ГМО, безопасни, чисти и ефикасни.

 

ИСТИНСКАТА МЯРКА ЗА УСПЕХ

Основната цел на Natural Factors е да предоставят продукти, които наистина да променят живота на хората. Въпреки че компанията разполага с най-напредналите в технологично отношение производствени мощности, онова, което наистина им помага да успеят, са ценностите, от които се ръководят.

 

ВРЪЗКИ КЪМ НАУЧНАТА ОБЩНОСТ

В допълнение към екипа от вътрешни експерти, Natural Factors се консултират с учени и изследователи от университети и изследователски центрове из цял свят. Тези външни специалисти също са изиграли важна роля в разработването на нови стандарти, процедури или методологии за тестване, и са допринесли значително за изследванията и развитието на безопасни, ефикасни, 100% естествени здравословни продукти.