Витамин K

Natural Factors добавки с витамин К

Богатият Natural Factors асортимент от хранителни добавки включва немалък избор от витамини. Важно място сред тях заема и витамин К. В нашия онлайн магазин ще намерите таблетки и капсули с натурален състав и сертификат за високо качество и безопасна употреба. Възползвайте се от тях при нужда от профилактика или превенция, както и в помощ на лечение при различни здравословни проблеми.

Витамин К – какво е и за какво помага?

Представлява мастноразтворимо съединение. Съществува и се приема в две основни форми – К1 и К2, съответно филохинон и менахинон. По-често използвана и препоръчвана е втората. Тя се свързва с усвояването на други ключови вещества, например калцият и витамин Д. Комплекс от тях и витамин К е често срещана формула за обща профилактика на определени органи или системи от такива в тялото.

Витамин К се свързва главно със съсирването на кръвта в тялото. Обикновено при дефицит на веществото се получават синини и хематоми без причина или при най-малката травма. Препоръчва се и при кръвотечение, тъй като блокира кръвните белтъци и по този начин затваря раната. По сходен начин витамин К намалява кървенето и от венците. Така успешно се грижи и за оралното здраве. Същевременно, много често при обилна менструация без конкретен гинекологичен проблем.

Витамин К има и допълнителни ползи за здравето, включително като:

  • поддържа костната система и нормалната двигателна активност;
  • нормализира чревната дейност;
  • подобрява състоянието на гладката мускулатура и стомашната лигавица;
  • подпомага чернодробната активност в борбата срещу токсините, химикалите и останалите вредни вещества, задържани в тялото.

Как се пие витамин К?

По естествен път можете да си го набавите чрез ежедневната си диета, като консумирате различни зеленолистни зеленчуци, повечето типове лук, кашу и кедрови ядки, соя и яйца. Когато дефицитът не се повлиява по натурален път, се изписват капки за деца и новородени и/или таблетки и капсули за възрастни. Средната препоръчителна доза е 100 мг на ден.

Защо да поръчате витамин К от нашия онлайн магазин?

  • постоянна складова наличност на водещи продукти с витамин К от Natural Factors;
  • отлични цени и постоянни намаления;
  • бърза и безопасна доставка из цяла България;
  • съдействие при нужда от помощ, придружено с постоянно обновяващ се поток от полезни материали и информация, свързана със здравословния начин на живот.