Витамин Б

Б Витамини от Natural Factors

Natural Factors е известна с хранителните си добавки канадска компания. В нейното портфолио откриваме първокласни натурални формули с витамини, включително от Б семейството. В нашия онлайн магазин можете да намерите и осемте вида, както и комбинирани формули.

Витамини от Б групата – какво са?

Представляват 8 водоразтворими витамини. Познати са още с общото наименование Б комплекс. В него откриваме познатите  B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 и B12 витамини. Всеки е с конкретна роля за оптималното състояние на човешкото тяло. Заедно те съдействат за нормалното протичане на ключови в организма процеси.

В същото време, цялата група витамини съдейства за въглехидратния метаболизъм, правилния строеж на клетката и енергийния баланс. Тя се открива предимно в животинските продукти – месо, мляко, риба и яйца – но и в някои зеленолистните зеленчуци и зърнените култури.

За какво помага всеки витамин от Б групата?

Отделните Б витамини си имат и свои специфични индивидуални ползи. Неслучайно съществуват таблетки само с един от представителите на В комплекс. Препоръчват се за прием в следните случаи:

  • B1: при бери-бери, в помощ при лечение на алкохолизъм и други чернодробни смущения;
  • B2: при анемия, тъй като подпомага абсорбцията на желязо, както и за подкрепа на зрението и борбата срещу някои кожни заболявания;
  • B3: за нерви, високо кръвно и профилактика на оралното здраве;
  • В4: подкрепа за мозъчната дейност, паметта, концентрацията и фокуса, както и при проблеми с кръвоносната система и висок холестерол ;
  • B5: при артрит, проблеми с килограмите, астма, кожни състояния като екзема и акне;
  • B6: ендокринни смущения, заболявания на стомашно-чревния тракт, невъзможност за справяне със стреса и проблеми със съня;
  • B7: за здрава кожа, коса и нокти, както и за възстановяване на метаболитните процеси;
  • B9: при бременност, за по-голяма успеваемост за зачеване, определени гинекологични смущения и хормонален дисбаланс;
  • B12: анемия, депресия, ревматоидни състояния, проблеми с паметта, наличие на хронична умора и болка с неясен произход.

Защо да изберете Б витамини от Natural Factors?

Без значение от кой Б витамин се нуждаете, ще го откриете във висококачествена формула с марката Natural Factors, включително в нашия онлайн магазин. При нас ще се радвате винаги на скоростна доставка, разумни цени и безупречно обслужване. В случай на нужда от съдействие, сме на ваше разположение за въпроси и помощ.