Подутият корем, газовете и ужасното чувство на тежест ви измъчват след всяко хранене? Често сте „запечени” или страдате от разстройство и стомашни киселини? Дефицитът на храносмилателни ензими може да е в основата на всичко това!
Недостигът на храносмилателни ензими е в основата на редица стомашно-чревни разстройства. Ензимният дефицит предизвиква болезнени стомашни болки, метеоризъм, синдром на раздразненото черво (IBS), диария или запек и др. Тялото компенсира недостига на ензими със засилено производство на стомашна киселина, което пък води до подуване, метеоризъм, киселинен рефлукс (стомашни киселини) и др. Само допълнителният прием на храносмилателни ензими слага край на тези досадни проблеми! Но повечето ензимни формули, предлагани на пазара съдържат едва 3-4 ензима, което е крайно недостатъчно, за да се постигне желаният ефект.
За смилането на различните видове храни, като протеини, мазнини, фибри и въглехидрати, са необходими различни видове ензими.
Мулти ензим full spectrum осигурява мощна смес от 12 храносмилателни ензима, иззети от растителни източници, които действат едновременно в стомаха и червата, и подобряват целия процес на храносмилане. Богатата бленда от растителни ензими в продукта прави възможно смилането на всевъзможни видове храни, включително фибри, мазнини, захари, въглехидрати, минерали, лактоза от мляко и млечни продукти, протеини и др.
Мулти ензим full spectrum (вегетариански ензими) прави възможно разграждането на всяка комбинация от храни и напитки, и допринася за премахване на симптомите на подуване, усещане за тежест, често отделяне на газове, киселини, запек, диария и др. Допринася за правилното усвояване на храната, така че тялото да получава ценни хранителни вещества и достатъчно енергия.
Мулти ензим full spectrum (вегетариански ензими) ви помага да се чувствате леки и енергични дори след най-тежките комбинации от различни храни и алкохол. Насърчава растежа на полезни бактерии в червата и стимулира детоксикацията и прочистването на дебелото черво.
Модерните, преработени храни са масово лишени от ензими, което ги превръща в „мъртви храни”. Облъчените с отровни химикали плодове, зеленчуци и меса, както и обработените с консерванти и химикали „готови” продукти, нямат особена хранителна стойност и нарушават нормалните функции на тялото.
Храносмилателните ензими са протеини, които организмът естествено произвежда и които разграждат храните и напитките, които ежедневно консумираме. Съставени са от аминокиселини и биоразградими протеинови молекули. Без съдействието на ензимите, полезните витамини, минерали, антиоксиданти и др. не се усвояват в стомашно-чревния тракт и не могат да бъдат използвани от тялото. Без достатъчно храносмилателни ензими храната се застоява в червата. При дългото си задържане там, тя започва да гние и ферментира, в резултат от което се стига до подуване, тежест и интензивно образуване на газове в червата.
Заради добавените консерванти, обработката и готвенето, повечето храни са напълно лишени от естествено съдържащите се в тях ензими. Мулти ензим full spectrum (вегетариански ензими) е натурален продукт на растителна основа, който пълноценно замества липсващите в съвременните храни ензими и осезаемо оптимизира процеса на храносмилане и усвояване на полезни вещества, както и разграждането на различните видове храни.