Таблетките за дъвчене Папая Eнзими с Амилаза и Бромелаин са вкусен източник на полезни ензими за подпомагане на храносмилането. Папаинът и бромелаинът разграждат протеините до различни аминокиселини. Амилазата разгражда въглехидратите. Амлата поддържа ензимната активност. Тъй като са ефективни при разграждането на протеини, въглехидрати и мазнини, ензимите стимулират добрите бактерии в храносмилателния тракт, детоксикират и прочистват дебелото черво. Продуктът е отличен начин за попълване на дефицита на ензими, които се губят в храните по време на топлинната обработка при готвене. Дъвчащите таблетки с висококонцентрирани и естествени съставки, приети след хранене, са перфектен вариант за подобряване на храносмилането. Намаляват случайното подуване и газовете.
Папаин
Папаинът е мощен храносмилателен ензим, открит в плодовете и листата на папаята (Carica papaya), известен също като протеиназа. Този ензим играе ключова роля в храносмилателния процес, включително в разграждането на здравите протеинови влакна. Ензимът от папая разгражда големите протеини на по-малки, известни като полипептиди и на отделни аминокиселинни субединици. Както всички протеази, папаинът действа чрез разцепване на химически връзки в протеина или в края на веригата. Ендопептидазите разграждат протеините отвътре, докато екзопептидазите работят по външната им част.
Папаинът подобрява процеса на храносмилане и повишава усвояването на хранителните вещества от протеиновите храни. Така ензимът може да играе роля в много физиологични процеси и потенциално да повлияе на различни заболявания.
Амилаза
С амилазата започва процеса на храносмилане. Тя разгражда амилозата, форма на нишесте във въглехидрати и захари. Добива се от Aspergillus oryzae. Амилазата е храносмилателен ензим, който разгражда нишестето до олигозахариди, които, от своя страна, се превръщат в глюкоза от други ензими. Синтезът на амилаза се осъществява и в лигавицата на тънките черва, черния дроб, яйчниците и плацентата.Тъй като амилазата присъства в слюнката и е в началния етап на химическия процес на смилане на храната още в устата, някои храни, които съдържат много нишесте (ориз, картофи, сладкиши), придобиват сладък вкус още в процеса на дъвчене.
Бромелаин
Бромелаинът, добит от стъблото на ананас (Ananas comosus), е съвкупност от ензими, които помагат на тялото да смила протеини, мазнини и захари. Бромелаинът се намира предимно в твърдата сърцевина на ананаса. Получава се чрез процес на пресоване. Консервираните ананаси или други продукти, съдържащи екстракт от ананас, не съдържат бромелаин,. Премахвайки възпалението и лекувайки язви на лигавицата на стомашно-чревния тракт, бромелаинът е в състояние да облекчи диспептични оплаквания (гадене, тежест в стомаха, подуване на корема) и неприятни нарушения в храносмилателния процес. Противовъзпалителният му ефект се дължи на промени в метаболизма на арахидоновата киселина, която пряко влияе върху развитието на възпалението. Бромелаинът намалява производството на възпалителни фактори - простагландин и тромбоксан.
Амла
Амлата (Emblica officinalis) е най-богатият естествен източник на витамин С - има 30 пъти повече аскорбинова киселина от портокала. В допълнение, съдържа никотинова киселина, каротин, рибофлавин, тиамин бромид, метионин, триптофан, масла, танин, галова киселина, глюкоза, албумин, целулоза, калций, желязо, фосфор и мед. Плодовете са богати на флавоноиди, танини и пектин.
Подмладява всички органи на тялото, дава яснота на съзнанието, носи добро здраве.