Menu
Търсене

Coconut Oil Organic/ Кокосово масло x 440 ml

Natural factors
Студено пресовано, organic кокосово масло
37,21 лв.
С вкл. данък

Кокосово масло органик Holista® е суперхрана, отличен източник на полезни за организма средноверижни триглицериди (MCTs), форма на средноверижни наситени мастни киселини (MCFAs). Те съставляват между 62 и 80 процента от състава на кокосовото масло, като имат мощно действие и осигуряват многобройни ползи за здравето ни.

За какво помага

Основната функция на четирите основни MCFAs: лауринова, каприлова, капринова и капронова киселина, се свързва с:

  • Повишаване на имунитета
  • Подобряване на храносмилателната система
  • Осигуряване на силниантибактериални, противогъбични и противовъзпалителни действия
  • Поддържане на енергийните нива
  • Подобряване на когнитивното здраве
  • Регулиране нивата на лошия HDL холестерол
  • Насърчаване на здравословното отслабване

Наситените средноверижнинаситени мазнини в кокосовото масло имат способността  да предпазват сърцето, венците, ставите. Подобряват състоянието при кожни проблеми като екзема, псориазис, хидратират кожата.  Овлажняващите свойства на кокосовото масло го правят предпочитано в грижата за косата и кожата. Кокосовото масло е  силен антиоксидант, предпазващ от клетъчно стареене и възпалителни процеси.

Кокосово масло органик Holista® намира успешно и напълно здравословно приложение и в кулинарията. Може да се използва по много начини- за готвене, за добавяне в шейкове, за направата на сладкиши.

Кокосово масло органик Holista® е студено пресовано, не- ГМО, не-хидрогенирано, добито от свежи кокосови орехи, без изкуствени аромати, оцветители, петрол, SLS и консерванти!

Основни ползи на MCFAs

  • Лауринова киселина

На лауриновата киселина се дължи близо половината от съдържанието на наситени мастни киселини в кокосовото масло. Според мета анализ от 2015 г., именно тя е причина за изключителните лечебни свойства на кокосовото масло. По-голямата част от лауриновата киселина се изпраща директно в черния дроб, където се превръща в енергия, а не се натрупва под формата на  мазнини. В сравнение с други наситени мазнини, лауриновата киселина допринася най-малко за съхранението на мазнини.Изключителни са ползите й като антимикробен агент, който успешно се бори с патогени като бактерии, вируси и дрожди.Доказани са свойствата й за предпазване от болестта Алцхаймер, загуба на тегло, лечение на акне и псориазис, различни видове грип, настинки, херпес на устните и генитален херпес, причинени от вируса на херпес симплекс (HSV), бронхит, гонорея, гъбични инфекции, хламидия, чревни инфекции, причинени от паразит, наречен Giardialamblia и трихофития.

  • Каприлова киселина

Тази средноверижна мастна киселина в състава на кокосовото масло притежава мощни антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства. Те я превръщат в полезно средство за лечение на много състояния.Някои изследвания показват, че помага при лечение на гъбични инфекции, кожни заболявания, храносмилателни разстройства и висок холестерол. Силната й противогъбична активност я прави силен агент срещу растежа на гъбички и дрожди в стомаха и червата, като ги предпазва от възпаления. Успешно се справя с щамовете на бактерии като Salmonella, Escherichia coli и Listeria. Антибактериалните свойства й също могат да бъдат полезни за хора с болест на Crohn или улцерозен колит. Помага за възстановяване на чревният микробиом след продължителна употреба на антибиотици.

  • Капринова киселина

Каприновата киселина има силни антивирусни и антимикробни свойства. В тялото тя се превръща в монокаприн и помага на организма в борбата с вирусите, бактериите и дрождите Candida albicans. Средноверижнитетриглицериди (MCT), като капринова киселина, се разграждат бързо и се обработват в черния дроб и могат да се използват като източник на енергия за захранване на тялото по време на тренировки. Те могат да доведат до по-голям разход на енергия и да подпомогнат загубата на мазнини и тегло според проучване от март 2003 г. в Obesity Research. Според изследване от март 2014 г. в Journal of Dermatological Science, каприновата киселина има ефективно действие за лечение на акне, благодарение на своите противовъзпалителни свойства.

  • Капронова (аминокапронова) киселина

Аминокапроновата киселина се използва за спиране и предотвратяване на кървене, причинено от повишена фибринолитична активност на кръвта, както и от състояния на хипо- и афибриногенемия. Тя помага при хирургични интервенции на органи, богати на активатори на фибринолиза (бели дробове, мозък, матка, простата, щитовидна жлеза и панкреас, надбъбречни жлези), след операции на сърцето и кръвоносните съдове, изгаряне, преждевременно отделяне на плацентата, при операции в областта на ухото, гърлото, носа, при заболявания на вътрешните органи с хеморагичен синдром (стомашно-чревно кървене, кървене от пикочния мехур и др.).

Как действа

  • Подпомага здравословното функциониране на мозъка и при лечение на Алцхаймер

При преработката на MCFAs (средно-верижните мастни киселини) от черния дроб, се създават кетони, които са лесно достъпни за доставяне на енергия към мозъка. Кетоните дават енергия на мозъка без необходимост инсулинът да преработва глюкозата в енергия. Последните изследвания показват, че мозъкът всъщност създава свой собствен инсулин, за да обработва глюкозните  клетки. Тъй като мозъкът на пациенти с Алцхаймер губи способността да създава свой собствен инсулин, кетоните от кокосовото масло могат да създадат алтернативен източник на енергия, който да помогне за възстановяването на мозъчната функция.

  • Предпазва от сърдечни заболявания и високо кръвно налягане

Кокосовото масло е с високо съдържание на естествени наситени мазнини. Наситените мазнини не само увеличават полезния холестерол (известен като HDL холестерол) , но и помагат за превръщането на лошия холестерол в добър. Чрез повишаване нивата на HDL в тялото, кокосовото масло  подобрява  здравето на сърцето и намалява риска от сърдечни заболявания.  В допълнение, кокосовото масло спомага за понижаване и на високите нива на триглицеридите в кръвта.

  • Срещу възпаления на уринарния тракт, бъбречни инфекции и защита на черния дроб

MCFAs в маслото действат като естествен антибиотик, като разрушават липидното покритие върху бактериите и ги убиват. Изследванията показват също, че кокосовото масло спомага за предпазване на черния дроб от увреждане.

  • Допринася за понижаване на възпалението при артрит

Поради силните си противовъзпалителни свойства, се препоръчва при симптоми на артрит.

  • Имуностимулиращо действие

Повишава по естествен начин съпротивителните сили на организма, благодарение на своите антибактериални, антигъбични и антивирусни свойства. Това е така поради съдържанието на лауринова киселина в кокосовото масло. Тя се бори с бактериите и създава негостоприемна среда за вирусите.

  • Повишава енергийните нива и издръжливостта

Кокосовото масло е лесно за храносмилане,  произвежда по-дълготрайна енергия и повишава метаболизма.  Средноверижните мастни киселини попадат директно в черния дроб и така се превръщат в енергия.

  • Подобрява състоянието при проблеми с кожата (изгаряния, екземи, пърхот, дерматити и псориазис)

Мастните киселини (каприлови и лауринови) в кокосовото масло намаляват вътрешно и външно възпалението и овлажняват, което ги прави чудесно решение за много кожни проблеми.  Антимикробните свойства балансират кандидовите или гъбичните източници, които могат да причинят много кожни заболявания.

  • Кокосово масло за загуба на тегло и изграждане на мускулна маса

Поради  способността си да осигурява енергия на и факта, че той не е въглехидрат, кокосовото масло е продукт, който спомага за изгаряне на мазнините. То редуцира апетита. Особено подходящ за намаляване на излишните мазнини в областта на корема. Същевременно спомага за изграждане на чиста мускулна маса, което го прави особено подходяща съставка в шейковете за активно спортуващи хора.

  • Естествена грижа за косата

Средно-верижните мастни киселини могат да бъдат много полезни и за хидратация на косата и срещу косопад. Маслото от кокосов орех е лесно и приятно за използване като домашна маска, за овлажняване и подхранване на косата.

Като безценна съставка в кухнята или за по-добро здраве- кокосовото масло притежава безспорно богата  палитра от полезни качества. Не забравяйте, че за да бъде то максимално полезно, трябва да бъде студено пресовано, не-хидрогенирано, добито от свежи кокосови орехи.

 

Съдържание

Съставки:                              

Студено пресовано кокосово масло Органик /Cocos nucifera/

Без ГМО, нерафинирано, студено пресовано, не-хидрогенирано  кокосово масло от свежи сурови кокосови орехи органик.

Не съдържа: парабени, SLS, петрол, синтетични аромати, фталати, изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен,  дрожди, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, животински продукти, сол, ядки или ГМО. Подходящ за вегани/вегетарианци. Сертифицирано USDA Органик.

Дозировка и приложение

Приложение: Подходящо за готвене.

Допринася за нормалното състояние на косата, кожата и ноктите.

Забележка: Разтапя се при температура над 24°C. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка:
Като балсам за коса за дълбоко подхранване:  Поставете буркана в съд с топла вода докато се втечни. Нанесете 1-2 чаени лъжици кокосово масло върху суха коса от корена към краищата. Увийте с кърпа и оставете да попие поне 30 минути. Отмива се лесно с шампоан.

Като маска за подхранване на кожата: Върху измито и подсушено лице нанесете директно от кокосовото масло. Изчакайте 5-10 минути, след това избършете с мека кърпа.

Като възстановяващо масло за кутикули:  Нанесете малко количество около кутикулите и масажирайте. Оставете да попие напълно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Natural Factors, Canada

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

www.naturalfactors.bg; www.naturalfactors.com 

Тел.: 0700 12498

Коментари

chat Коментари (0)