Ubiquinol Active Coenzyme Q10 Убиквинол – активен коензим Q10 (Антиоксидант и кардиопротектор) 100 mg, 30 софтгел капсули

58,46 лв.
С вкл. данък
Изчерпано

Естествена подкрепа за сърдечно-съдовата система, неврологичното здраве и фертилитета.

--

Продуктът на Natural Factors съдържа супер бионаличната, високоусвоима форма на коензим Q10 – убиквинол, която се произвежда от човешките клетки, а приемана като добавка, се абсорбира оптимално от организма. Всяка софтгел капсула съдържа 100 mg убиквинол, разтворен в органично ленено масло, предоставящо алфа-линоленова киселина (ALA) – Омега-3 мастна киселина, отдавна известна със своите ценни свойства.

Приемът на Ubiquinol Active Coenzyme Q10 осигурява превъзходна подкрепа за сърдечно-съдовата система, метаболитното и неврологичното здраве, когнитивните функции и фертилитета. Ubiquinol Active Coenzyme Q10 е ефективно средство и за преодоляване на умората, усилваща се с напредване на възрастта или под въздействие на заболявания, стрес и други фактори.

 

ПОЛЗИ

  • Стимулира метаболизма на мазнините, въглехидратите и протеините, и подпомага енергийния метаболизъм в клетките.
  • Намалява вредното въздействие на оксидативния стрес и подпомага функционирането на супероксид дисмутаза и глутатион пероксидаза – ключови антиоксидантни ензими, предпазващи клетките, липидите, протеините и ДНК от окислителни увреждания.
  • Възстановява антиоксидантния потенциал на клетките.
  • Широко използвано естествено средство за превенция и допълваща терапия на сърдечна недостатъчност – заболяване, при което сърцето не изпомпва достатъчно кръв, нужна за преноса на кислород и хранителни вещества до тъканите и органите. Коензим Q10 предоставя енергия на миокардните клетки и облекчава някои от основните прояви на сърдечната недостатъчност – умора, задух, ограничен капацитет за извършване на по-интензивни физически дейности и др.
  • Осигурява защита срещу нежеланите ефекти на медикаментите за понижаване на холестерола (статини), които потискат естественото му производство в организма и могат да предизвикат статин-индуцирана миопатия, характеризираща се с нарушена функция на мускулните влакна, мускулна болка и слабост, умора. Продължителното лечение със статини може да повлияе неблагоприятно и черния дроб – ефект, на който коензим Q10 също противодейства. Поради тези причини комбинирането на статиновата терапия с коензим Q10 е горещо препоръчвана от много специалисти.
  • Потиска окислителното увреждане на „лошия“ холестерол /  LDL (липопротеин с ниска плътност).
  • Съдейства за контрола върху кръвното налягане.
  • Поддържа нормалната функция на сърцето при интензивен спорт и усилена физическа активност.
  • Понижава инсулиновата резистентност при диабет.
  • Възможно е да забави прогресията на болест на Паркинсон и болест на Алцхаймер, и да противодейства на спада в мозъчната дейност.
  • Намалява честотата, тежестта и продължителността на болката при мигрена.
  • Подпомага репродуктивното здраве у двата пола.
  • Ефикасно средство за противодействие на умората, свързана с възрастта, физическото и психическото претоварване.

 

 

За коензим Q10

Коензим Q10 (CoQ10) е биомолекула, която се намира във всички телесни клетки и течности. Притежава мощна антиоксидантна активност и отговаря за генерирането на клетъчна енергия.

Най-големи количества CoQ10 се съдържат в сърдечния мускул, бъбреците, черния дроб, панкреаса.

В тялото CoQ10 съществува в две активни форми – окислената форма убиквинон (убихинон) и редуцираната форма убиквинол (убихинол). В своята окислена форма, убиквинон функционира като приемник на електрони, докато редуцираната форма убихинол действа като донор на електрони. Клетките на тялото произвеждат окислен CoQ10, докато коензимът, предоставян от диетата, е средно около 50% окислен и 50% редуциран.

CoQ10 е жизненонеобходим за производството на енергия. Само 10% от общото производство на енергия в тялото не изисква CoQ10. Именно тази негова ключова характеристика е вдъхновила много изследователи да правят научни изследвания върху свойствата му.

Производството на енергия се извършва в митохондриите – двумембранни клетъчни органели, намиращи се във всички клетки, с изключение на червените кръвни клетки. Колкото повече енергия изисква даден тип клетка, толкова повече митохондрии съдържа и толкова по-големи са нуждите й от CoQ10.

CoQ10 се намира в митохондриите, където действа като акцептор или донор на електрони във верига от реакции, завършващи с производството на богатата на енергия молекула аденозин трифосфат (АТФ).

Когато окисленият убихинон приема електрони от друга молекула във веригата, той се редуцира до убихинол, а когато редуцираният убихинол отдава електрони, той се окислява до убихинон. 

Има данни, че по-добрата за прием форма на коензим Q10 като добавка, е убиквинолът, тъй като тя се усвоява по-добре и има по-висока бионаличност. Убиквинол е по-подходящият избор във възрастта след 40, когато естественото производство на коензим Q10 започва се понижава, а ефективността, с която се абсорбира от храната намалява.

Коензим Q10 е безопасен и приемът му не води до сериозни странични ефекти. Признат е за едно от най-ефективните естествени средства както за превенция, така и за подпомагане ползите от конвенционалната терапия при редица здравословни проблеми. 

Убиквинолът в продукта на Natural Factors е създаден от най-реномираната японска компания Kaneka. Органичното ленено масло, в което е диспергиран, е източник на Oмега-3 мастни киселини, които укрепват съдовите стени и подпомагат сърдечното здраве.   

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Коензим Q10 (убиквнол)

Kaneka Q+™

100 mg300 mg
Ленено масло (органик)

Масло от семена /Linum usitissimum/

295 mg885 mg


Софтгел капсула (желатин, пречистена вода, глицерин, рожков), пчелен восък, не-ГМО слънчогледов лецитин, витамин В (не-ГМО слънчогледово масло).

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

Хранителна добавка, 30 софтгел капсули.   


Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g

Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: Консултирайте се с лекар при бременност, кърмене или при прием на медикаменти. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 софтгел капсула 1-2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.   

Производител

Производител: Natural Factors, Canada

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

https://naturalfactors.bg/; www.naturalfactors.com 

Тел.: 0700 12498 

Natural factors
20727 NF
    Изпрати

    Вашият въпрос беше получен успешно.

    Наш служител ще Ви отговори възможно най-скоро.

    Коментари

    chat Коментари (0)