Echinamide® Zinc lozenges sore throat relief Цинк, ехинацея, витамин С и черен бъз 60 таблетки за смучене с вкус на череша

27,64 лв.
С вкл. данък

За здравето на имунната система и нормалното състояние на дихателния тракт.

--

Високоефективна натурална формула, подпомагаща защитата срещу вирусни и бактериални респираторни инфекции. Съдържа цинк, витамин С, както и екстракти от ехинацея и черен бъз – билки с добре проучени и документирани ползи за дихателната система.

 

Как действа

  • Засилва имунитета на лигавицата на устната кухина и фаринкса.
  • Спомага за ограничаване на риска от усложнения при вече настъпила инфекция на дихателната система.
  • Оказва широкоспектърни антибактериални, противогъбични и противовирусни свойства.
  • Има силно общоукрепващо действие.
  • При начални симптоми на простуда или грип – намалява възпалението, болката и дразненето на гърлото и дихателната лигавица, проявява потогонни и температуропонижаващи ефекти, спомага за бързото възстановяване.

 

Състав и свойства

Една от ключовите съставки в продукта е Echinamide® - патентован екстракт от корените и надземните части на биологично отглеждана ехинацея (Echinacea purpurea). Той е извлечен посредством специален процес на екстракция, който напълно запазва бионаличността на основните имуноактивни съединения в ехинацея – полизахариди, цикориева киселина и алкиламиди.

Комплексът съединения в Echinamide® стимулира активността на фагоцитите (имунните клетки, които разпознават и унищожават патогените) и предпазват белодробните тъкани от инфекции.

Ефикасността на Echinamide® е клинично потвърдена. Когато се приема при първи симптоми на простуда или грип, Echinamide® може значително да скъси времето, необходимо за възстановяване и да ограничи риска от усложнения на инфекцията.

Черният бъз (Sambucus nigra) е лечебно растение с дълга история на употреба в природната медицина. В плодовете му се съдържат витамини, минерали, както и високи нива на флавоноиди - антиоксидантни съединения с мощни общоукрепващи свойства. Екстрактът от плодове на черен бъз е естествен имуностимулатор, действа силно противовъзпалително, има аналгетични и температуропонижаващи ефекти.

Цинкът е минерал, подпомагащ функционирането на имунните клетки и клетъчната сигнализация. Хроничният дефицит на цинк се свързва с отслабване на имунния отговор, податливост към простуда и грип, увеличен риск от пневмония. Прилаган локално, цинкът потиска репликацията на грипните вируси, коронавирусите и респираторно-синцитиалния вирус (RSV) (един от честите причинители на белодробни инфекции).

Антибактериалната активност на минерала обхваща основните причинители на фарингит - стрептококи и стафилококи, често развиващи се като суперинфекции след прекарани вирусни заболявания.

Витамин С е антиоксидант, чието локално приложение предпазва оралната и фарингеалната лигавица от оксидативно увреждане.

Наличието му в имунокомпетентните клетки има важно значение за защитата на организма срещу патогените. Витамин С увеличава производството на различни видове имунни клетки, подпомага активността на антителата и засилва имунния отговор, постигнат чрез ваксинация. 

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Черен бъз 

Екстракт от плод /Sambucus nigra/

125 mg

125 mg

Ехинацея 

Прах (от цвят и корен) /Echinacea purpurea/

30 mg

30 mg

Витамин С (натриев аскорбат)

25 mg

25 mg

Цинк (глюконат)

10 mg

10 mg


Захарна тръстика, натурални аромати, лимонена киселина, стеаринова киселина, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), екстракт от плод монк.  

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО. Подходящо за вегетарианци. 

Хранителна добавка, 60 таблетки за смучене с вкус на череша.  






Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система, както и за нормалното състояние на гърлото и устната кухина.

Забележка: При бременност, кърмене, прием на имуносупресори или страдате от автоимунни заболявания, се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 смучеща таблетка дневно, по време на хранене и няколко часа преди или след прием на други медикаменти. След прием оставете таблетката да се разтвори напълно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.   

Производител

Производител: Natural Factors, Canada 

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

https://naturalfactors.bg/; www.naturalfactors.com 

Тел.: 0700 12498

Natural factors
1689 NF
10 Артикула
    Изпрати

    Вашият въпрос беше получен успешно.

    Наш служител ще Ви отговори възможно най-скоро.

    Коментари

    chat Коментари (0)